Ik heb mij gewaagd aan gehaktballetjes in pittige tomatensaus.
Gewaagd is niet het juiste woord, maar in de "rapte" toch volgende tips:
voor de balletjes: een ui en een knoflookteentje snipperen, een handvol peterselie fijnhakken, dit mengen met gehakt (varkens/runds ... 400 gr voor ong. 20 balletjes), dan een ei en paneermeel toevoegen en mengen en kneden ... peper en zout toevoegen naar eigen smaak en goesting, balletjes rollen en koken tot ze boven komen borrelen ... uit het vocht scheppen, en laten koelen ... bouillon bijhouden om saus aan te maken.
voor de saus: een ui snipperen en fruiten in enkele lepels olie (olijf- is prima), voeg hierbij enkele gepelde en ontpitte tomaten (om snel te werken: een busje tomatenvlees openen, met basilicum is lekker, en in de pan gieten...), op smaak brengen met peper, zout, kerrie en gember (deze laatsten naar eigen smaak wel, niet of één van de twee...) enkele lepels bouillon toevoegen en afgedekt laten sudderen (ong. 10 minuten) , eventueel mixen, en dan proeven... peper, zout of kerrie toevoegen.
De balletjes in de saus doen en 5 minuten laten garen op een zacht vuurtje.
Heet opdienen naast een frisse salade van groene sla, tomaten en komkommer.
Verder alleen nog dit:
Wie nog eens wil genieten van de allerlaatste aflevering van Inspector Morse moet vanavond naar Canvas kijken: heruitzending om 22.50 u !!
En omstreeks 0.35 u zeggen we dan samen met Lewis: "Goodbye Sir !"

Marco Polo
@spaghetti: ook mijne complimenti voor de Rossi
1 opmerking:
Wat een mens allemaal niet moet doen om bezoekers te lokken naar een blog!
Eerst een Engelstalige titel en nu een 'kookblog'! Je kunt zien dat je echt tijd op overschot hebt!
Ik vind dat je toch minstens een foto van uw 'schotel' had mogen publiceren!
Voorts ben je net te laat met uw bereidingswijze, want mijn vrouwke heeft zonet 'balletjes in tomatensaus' gekocht voor deze (pikante?) avond!
Een reactie posten