17 april 2012

Fris aan de vis...

In een voor de tijd van het jaar nog té frisse periode heb ik mij de voorbije dagen gelukkig kunnen verblijden in enkele hartverwarmende bezigheden. Om de blogdraad op te pikken moet ik terugkeren naar zaterdag: bezoek van en mini-reünie met Leen & Nolle en Katie & Eli. Het doet nog altijd steke-deugd als we elkaar weerzien. Na de MAS-dag met 'die van ons Bie' gingen we nu 'met de oudjes' voor een MAS II-editie, dewelke al heel lang was vastgelegd en afgesproken. Deze keer hebben we wat meer tijd genomen om de verschillende tentoonstellingen te bezoeken: ieder op z'n eigen tempo en volgens de allerpersoonlijkste voorkeuren van het moment. Mijn eigenste hoogtepunt tijdens deze culturele expeditie en tevens tot het laatst opgespaarde moment van bewondering wil ik alhier graag met U delen: 'Madonna met kind' van Jean Fouquet, oftewel de blauwe deerne met de rode engeltjes.

 
Voor mij een super-schilderij: prachtig glanzende kleuren, op hout geschilderd, strakke toete-bollekes -de hoofdjes én de borsten-en dan te weten dat deze prent dateert uit het midden van de 15de eeuw. Nà Christus, ja...!!! Ik had ze eerder al eens in het KMSKA gezien, maar aangezien dat nu wegens verbouwingswerken voor langere tijd gesloten is biedt het MAS de gelegenheid om haar een bezoekje te brengen. In de tijdelijke tentoonstelling, op de derde verdieping en onder de hoofding 'Meesterwerken in het MAS' spant zij voor mij de kroon! Mooi en op mensenmaat gepresenteerd in een voor haar gereserveerde ruimte.
Na het museumbezoek wachtte ons een al even gereserveerde tafel in Het Duvels Genot. Inderdaad, U leest het wederom goed: daar dronk ik eerder al meerdere Duvels met mijn Pito-compaan Geert ter gelegenheid van onze tussentijdse maatschappij-evaluerende gesprekken en tijdens de voorbije week waren we er nog te gast met 'die van ons Bie'. Toen hadden Pola & Polo een oog geworpen op de menukaart van het etablissement, gezien dat het goed was en meteen eetzitjes geboekt 'met zicht op het MAS' voor zaterdag. Met de welbekende, en alhier reeds eerder vertoonde, Duveldoorkijk op de golvende glaspartijen en Indische rode steen van het museumgebouw was het aangenaam zitten en genieten van de heerlijke en sterk biergerelateerde gerechten. Daarna met de bus naar huis en weer een dag om in te kaderen.

Zondag was en bleef het koud. Hoe kan het ook anders met een Amstel-Goldrace die aankomt op de Cauberg...? Uw dienaar haalde echter zijn warmte uit een gedoseerd-onderhoudende homeo-rit van twee volle uren, waarbij hij zowel de vroege vluchters ondersteunde in de eindfase van hun uitval, vanaf Schin-op-Geul zijn beurt van het werk deed in het achtervolgende peloton én, zij het op virtuele wijze, de eindsprint mocht aantrekken voor 'BELISOL'-Jelle Vanendert  In een beklijvende eindsprint op die koppige Cauberg kwam hij wellicht iets te vroeg uit mijn wiel, viel stil op 15 meter van de meet en moest Gasparotto voor laten gaan. Weeral jammer, hé Theo...

Even jammer was het voor al die marathonlopers in Rotterdam, die door de strakke wind en het te frisse ochtendweer hun geplande recordtijden niet haalden en zich al evenmin konden plaatsen voor de OS 2012 in Londen. Eén uitzondering: de winnende dame, Tiki Gelana, liep vlot het dames parcoursrecord van de Rotterdamse tabellen. Proficiat!!

Om de koude helemaal te verdrijven en de post-paasvakantietijd in alle rust en op gepaste wijze in te zetten hebben wij onszelve een saunabezoek opgelegd. De koude-epistels van Frank DB kunnen ons nu niet meer deren, heer Polo ziet alleen de positieve kant van de zaak: veel konijntjes tegen den draad... en al evenveel frisse vis!!

Marco Polo

Geen opmerkingen: