17 augustus 2012

't Een en 't ander...

Het zat eraan te komen, en voor we het goed en wel beseften is het er dan ook helemaal vàn gekomen: 't is nog eens echt zomer geworden in ons landje. Na een kille junimaand en een grotendeels uitgeregend juli zitten we met de gebakken zomerperen: we beleven hondshete etmalen op en rond de Antwerpse moederkesdag. Alle festiviteiten en organisaties bulken van de pret en massa's deelnemers genieten en kunnen het nauwelijks geloven: Zomer in Belgikistan!!!
Van 't een in 't ander dan maar: met de meteorologische omwenteling achter de rug en de nu stilaan stabiele -voor zolang het duurt- weerssituatie in onze contreien werden we ook op een sportieve ommekeer getrakteerd: Belgen die weer kunnen winnen. In een tot op het abnormale af gehypete oefenpot tegen Oranje hebben de Rode Duivels zich dan toch eens van hun goede kant getoond. De troepen van weliswaar kersvers maar toch al voor de tweede keer bondscoach Louis Van Gaal werden, zij het ondanks en dus ook middels de gekende ups en downs, door onze sjotters verslagen met 4-2. De Hollanders moesten na hun roemloze EK-terugreis uit Krakau ook Brussel verlaten langs de achterdeur. Louis heeft al heel wat moeten uitleggen daar boven de rivieren, maar da's aan hem wel besteed natuurlijk. Hier onthouden ze een leuke voetbalmatch in een zomerse atmosfeer, Holland ging voor de bijl en dat het eigenlijk 'niet voor écht' was vergeten we gemakkelijkheidshalve: België, de wereldkampioen van de oefenmatchen...

Op datzelfde moment werd er in Polen wel om de punten en de knikkers gespeeld: de Belgian Lions, onze nationaal basketspelende mannen, gingen er in Gdansk de Polen verslaan met 57-64 in een eerste kwalificatiematch vor het komende EK. Veel minder aandacht, met moeite te volgen op een of andere livestream, maar een 'super'-prestatie. Polen geldt als groepsfavoriet en moest er in eigen huis aan geloven tegen een gemotiveerd en behoorlijk gedisciplineerd spelend Belgisch team. Da's 't een en 't ander...Proficiat !!!


Sinds het einde van de Olympishe Spelen beschikt Uw nederige scribent opnieuw over een minder strak en vooral minder gevuld televisieschema. Zeg maar dat ik praktisch op mijn vroegere ritme van 'bijna niet kijken' ben teruggevallen. Dat houdt in dat er weer veel tijd is vrijgekomen, en aangezien het nu te warm is om te werken stap ik weer af en toe op mijne vélo. Als de rikketik niet te erg opspeelt rijd ik een rondje langs de Schelde of waag mij aan een stukje knooppuntroute.  
Van 't een komt 't ander, en dus gaat mijn leesinteresse blijkbaar ook die kant uit.
 
Lezen allebei als een trein, en dat kan niet van elk boek gezegd worden...

Marco Polo

Geen opmerkingen: