Op een doordeweekse dag, en stoemelings ne jeudi-soir, was er een culinaire dubbel-"tête-à-tête" gepland ten huize Polo.
Hiervoor hadden wij deze keer beroep gedaan op de diensten van onderstaand duo, altijd in voor een goed gesprek: Chantal en Noël.
Appel, hoewel zonder granaat, was er al van aanvang bij:
een glaasje cava om te starten en daarbij enkele rood-witte beulinghapjes versierd met een gebakken appelschijfje.
Het voorgerecht was een echte try-out. Nog nooit eerder vertoond, noch genuttigd ten huize Marco Polo:
Soya-slaatje met gerookte palingfilet, lychees en geroosterde pistachenootjes. De heren des huizes, me - myself - and I, hadden hun vrije donderdag goed gebruikt om dit nummer degelijk voor te bereiden en het resultaat was er dan ook naar.
Voor de hoofdschotel werd echter op zeker gespeeld: struisvogelfilet met sjalottenconfit. Hier is voorheen al enkele malen mee gescoord in de Graspolderlaan. Kwestie van een beetje geluk met de vleeskwaliteit en U niet laten afleiden tijdens het braden van de steaks.
Om het geheel af te ronden hebben wij ons nog vergrepen aan een verwaarloosbaar peuzeltje kaas van diverse variëteiten om tenslotte bij het nuttigen van een mok verse muntthee een klein maar ijzig crème brûlée-ke soldaat te maken.
De heren van de schepping hebben, onder het goedkeurend oog van de aanwezige dames, dit alles weggespoeld met een slok ...
Marco Polo
1 opmerking:
Culinair tête-à-tête waarvoor beroep gedaan wordt op goede vrienden ... moeten we dat verstaan wat opeten betreft, of wat koken betreft ?
Lekker zal het alleszins geweest zijn !
Enne, zijn Chantal en Noël met dat alleraardigste witte beestje naar huis gegaan ? Toch niet om er een handtas van te laten maken zeker ?
Een reactie posten