21 februari 2011

City-Trip XIV Salamanca

Dat de tijd snel gaat heb ik hier al meerdere keren, om niet te zeggen tot in den treure, herhaald. De velocitaire vooruitgang van de etmalen is voor een groot deel afhankelijk van onze allerindividueelste appreciatie en al evenzeer van het hoe en waarmee we deze tijdsspanne invullen. Het voorbije weekend kan daar andermaal model voor staan. Met een bonte verzameling gelijkgestemden zetten we koers naar Salamanca om aldaar te genieten van wat de Spaanse horeca te bieden heeft en in één moeite door een basketmatch van "ons klein" te gaan bekijken.
De dappersten onder onze reisgenoten slaagden er in om een (of zelfs twee) stapke(s) in het Salamantese nachtleven te zetten. De allerstrafsten vonden tussendoor nog de tijd om te gaan shoppen én te scoren: ik vind 2 jassen per man/vrouw helemaal niet slecht voor een geïmproviseerde winkelwandeling in den vreemde.
Het was een schitterende belevenis met een vrolijke bende vrienden die mekaar op Spaanse bodem nog veel beter leerden kennen en appreciëren en waarmee we zeker nog eens op stap willen gaan. La Pola verzorgde de rondleidingen, Rudiman en Noël fungeerden op de momenten dat het moest als chauffeur, Anke speelde haar match en won na een meer dan bezienswaardige partij met Salamanca tegen Zaragoza (78-67), Katrijn en Frieda zagen dat het goed was, Egon gaf later die avond (nacht) een demonstratie van verbluffend voetenwerk en dat vond Ilse dan weer super!! Toen we zondagochtend vertrokken hadden we nog net tijd voor die éne belangrijke foto...

Rudiman met al zijn weekendvrouwen
Daar kan Pieter L. alleen maar van dromen...
We hebben er in sneltreinvaart van genoten. Er was geen keuze, want vanmorgen stond iedereen weer paraat voor z'n klas, in het bureel of op kantoor. Zo hoort dat bij een echte city-trip, en dus denken we al aan een volgende opportuniteit: geef ons een paar dagen en weg zijn wij. Da-aag!!!

Marco Polo