27 februari 2009

Djing Boem.... Tarara Boem!!!

Professor Jaap heeft zijn laatste kruit eergisteren verschoten, en rust nu in zijnen hof. De eerste officiëel erkende Vlaamse heiden is niet meer. Hij zag de wereld tijdens de tweede helft van de vorige eeuw op een razende manier evolueren: het kon niet snel genoeg gaan. In de jaren '60 zwengelde hij het anti-conceptiedebat aan tijdens een mooi getimed staaltje blufpoker bij Paula Semer en haar verbouwereerde gasten. Zelf kleurde hij die evoluties en veranderingen telkens op zijn eigenste manier in, niet geheel naar de zin van andere filosofen en leerlingen toendertijd. Maar da's niet vreemd aan eigenzinnige denkers. Het zou Jaap evenwel worst wezen, en hoewel eind 20ste eeuw grotendeels van het openbare toneel verdwenen bleef hij voor velen de "toetssteen" achter de schermen. Op het einde ging alles hem blijkbaar toch iets te snel en werd hij ook niet meer geduld tussen de jonge media-wolven: een mammoettanker laat je niet "één-twee-drie" van koers veranderen en een debat met Jaap Kruithof nam meestal teveel zendtijd in beslag om hem nog tussen andere items in een praatprogramma te pleuren. Exit Jaap, dus...

De dood is een essentiëel onderdeel van het leven, maar ook zonder geboorte is onze aardse passage onvoorstelbaar.
Logisch, toch !!
Het moment dus om het evenwicht te onderhouden en kond te doen van enkele gezinsuitbreidingen in mijn kennissenkring: hartelijk welkom aan DAAN en ANNE.

Thomas, de ICT-wonderboy van Pito, en Jos, de oersterke power-forward die vroeger in "ons" RBA Two de pannen van de Arena speelde, zijn de fiere papa's die mij een kaart waardig achtten! Merci mannen, en veel geluk met uw kroost!!!

Eens aangekomen op deze aardkloot en zelfstandig genoeg om op eigen benen te staan, is de ene nooit de andere en geen actieradius te vergelijken met de wereldomspannende exploratiedrift van een ondermaans compatibele soortgenoot.
Neem nu de Koen: heel recentelijk voor het eerst opgevoerd in deze blog en met tijdelijke verblijfplaats Nieuw-Zeeland.
Bij nalezing van zijn berichten en het uitpluizen van de Google-Earth informatie, wat wij vroeger de landkaart noemden, kom ik via een door onze wereldreiziger zelf vermelde afspraak op de zuidpunt van het onderste schapeneiland uit.
Daar kan hij binnenkort terecht bij een Ierse muzikant...
De naam van bedoelde lokatie heeft hij nog niet vrijgegeven, maar als ik Koen een beetje ken en mijn opzoekingswerk aansluit bij dat vermoeden, dan zou het wel eens een nederzetting kunnen zijn die zich op 46° 31' ZB en 169° 34' OL bevindt... TARARA ! ! !

Inderdaad: Tarara ... of misschien Tarara-Boem !?
Gewoon Tarara, en daar moet U het deze keer mee doen!
Als Koen erheen gaat stijgt de tijdelijke populatie aldaar in substantiële mate, want volgens mijn Google-informatie wonen er in een straal van 7 km nog 102 mensen.
Over het aantal schapen wordt niks gezegd...

Marco Polo

1 opmerking:

peterpignans zei

Hela Marco,
Bij mijne Google komen er nog twee andere TARARA' s voor ... geen boem evenwel !

Grtz !