23 februari 2009

Krokusblues...

Het weerpraatje op RADIO 1 vanmorgen...
"En, Frank, houden wij het droog vandaag?"
"Neen, Kathleen, hier bij ons blijft het grijs en miezerig.
Het beste weer is vandaag voor Spanje en Portugal."

@ Bonnie, la Pola & Rosemie: Blijf dan maar wat langer in Salamanca en doe nog een paar terrasjes op de Plaza !!!

Anke is ondertussen met haar ploeg teruggekeerd van hun basket-historische kruisvaart naar Hongarije.
Schitterende match gespeeld, geplaatst voor de Final Four maar binnen de 48 uren weer aan de slag in de Spaanse competitie.
De reis vanuit Pecs, via Boedapest en München naar Madrid nam weer de nodige tijd in beslag, maar de fans hebben voor een hartverwarmende ontvangst gezorgd.

Iedereen in de wolken: de blauwe supporterszee van Salamanca gaat tegenwoordig nog enthousiaster tekeer dan anders.
En wie bevinden zich daar tussen de feestvierende afficionados?
La Pola, de Bonnie en Tante Mieke !!!
Nog een straffere timing dan de paarse krokus die stipt op het Krokusvakantie-appél verscheen: de 3 Gratiën vertrokken vorige vrijdag zoals gepland en zonder file-oponthoud vanuit Charleroi en hadden ook in Spanje geen problemen op weg van Valladolid naar Salamanca. Daar hebben ze de victorieuze kwartfinale op TV bekeken, zaterdag de thuiskomst van de Europese helden meegemaakt en gisteren het heroptreden in de Spaanse competitie mee beleefd in een kolkende Pabellón de Würzburg: 79-57 tegen Estudiantes. Wie het net als ik vanop afstand moet volgen kan terecht op El Adelanto, een Spaans Nieuwsblad met naar ik vermoed een Iberische versie van Pat Ceulemans op de sportredactie. De verhalen over de meisjes van Avenida nemen er dankzij hun topprestaties tegenwoordig heel wat pagina's in beslag. Zelfs het opiniestuk ging zondag over de Oscarwinnaars van het basketbal... en in het sportkatern van zaterdag weten ze geen blijf met de superlatieven als het om de beoordeling van hun beste speelsters gaat... 'k Zal snel nog wat Spaans moeten bijleren!!

Heer Marco mag echter niet klagen, want ik bevind mezelf ook in goede doen: twee keer op rij de drie sudoku's uit (de opgespaarde nummers van mijn gratis januari-abonnement van) De Standaard opgelost zonder kladwerk en zonder fouten!!!
En tijdens mijn solo-weekend ging het mij ook fysiek voor de wind: opruimwerk in de tuin, homeo-fietsend door een 90 minuten- documentaire over Hitler (om het zeker niet te vergeten) en een zondagse sauna op de koop toe.

Een mens zou nog vergeten dat Slumdog Millionaire vannacht met bijna alle Oscars ging lopen...

...terwijl de hoofdrolspeler in een flashback zowel letterlijk als figuurlijk nog danig in de shit zat!!
Toch weer een snuifje Bredero ...?!!

Marco Polo

Geen opmerkingen: