05 januari 2009

Terug bezig...

Eindelijk is het dan zover: de kerstvakantie zit er echt helemaal op en het tweede schooltrimester is begonnen.
Dus trok Marco Polo weer blijgezind en goedgemutst naar het enige echte PITO-instituut in Stabroek om de kinderen te vermaken, de collega's te ondersteunen en zijnen boterham te verdienen. Voor de helft althans...
Toeval of niet, maar alleszins perfect voorspeld door Sabine, Frank en de andere meteorologen: we startten vanmorgen in een witte wereld, die het gezien de lage temperaturen nog wel even blijft uitzingen. Morgenvroeg wordt het weer bibberen!!

Voor ik aan de hogervermelde startprocedure toewas werd het winterreces afgesloten met, hoe kan het ook anders, een aangenaam en goedgevuld weekend. Alles begon met een zonnige ochtendrijmwandeling in de Polder op zaterdagochtend:
weinig kleur, wel wat wit en grijs én veel licht en schaduw...

's Avonds volgde een bezoek aan de Borgerhoutse ROMA voor een optreden van Dos Trovadores, Raymond Van het Groenewoud en Fernando Lameirinhas. Genieten.... en dus een aanrader.

En als afsluiter volgde nog een mini-uitstap naar wat tot nader order onze nationale hoofdstad is. Tot mijn grote en oprechte schande moet ik erkennen dat deze Sinjoor absoluut Brussel-onkundig is. Gelukkig mocht ik een beroep doen op de alwijze Luigi Lamoroso, alias Louis VB, studiegenoot tijdens mijn passage aan de Leuvense Alma Mater en nu bereid gevonden om zijn geschiedkundige en artistieke kennis betreffende Brussel met ons te delen.

Dat we door de Rue des Bouchers zouden gaan stond quasi vast voor vertrek, dat we toch op de Gote Markt zouden eten lag ook min of meer voor de hand, en dat we nog heel veel niet gezien en gedaan hebben staat als een paal. We moeten dus zeker nog eens terug naar de stad van Manneke & Jeanneke Pis...

Marco Polo

Geen opmerkingen: