08 januari 2010

Het jaar is pas begonnen, en toch ...

... kan ik al vogeltjes kijken!
Net als tijdens de eerste sneeuwperiode helpen we onze gevleugelde vrienden ook bij de huidige tweede winterprik. Al een hele week hebben we regelmatig bezoek van meesjes, merels, spreeuwen en af en toe een parmantig roodborstje.
Terwijl de "mezenbollekes", zoals het woord zelve zegt, eigenlijk voor de mezen bestemd zijn en bij uitbreiding eventueel ook door een andere kleine vogelsoort kunnen gebruikt worden tonen de spreeuwen zich van hun creatiefste zijde door zeer snel de gewoonten van die kleintjes te copiëren en mee aan te schuiven of zelfs voor te kruipen in de rij bij de verzadigde vetbollen.
Ook van het drinkwaterschaaltje wordt dankbaar gebruik gemaakt. Dankbaar ben ook ik, omdat de gevleugelden zich nu iets makkelijker laten fotograferen en zich lenen tot het waardig gebruiken van hun naamsverklaring. Want wees nu eerlijk: die kleine rosse zet toch een fiere borst op, of niet soms??
We zien wel wat het weekend brengt en indien nodig komt er een nieuwe lading bollekes en blijven we nog even bijvoederen.

... heb ik nog strooizout gevonden!
Het strekt de zaakvoerder van De Blauwe Hond in Hoboken tot eer dat hij zo begaan is met de slechtzienden in onze maatschappij. Een blinde kan zijn spandoek lezen als er opnieuw strooizout voorradig is. Bovendien is hij zeer alert, want eens de laatste zak verkocht gaat ook het spandoek eraf tot er weer een nieuwe levering binnen is. Polo & Pola waren gisteravond bij de gelukkigen die zich nog van het zout voor hun voetpad konden voorzien. Beter laat dan nooit!

... is er weeral sprake van een Crembo-rel!
Met enige vertraging komen wij vandaag te weten dat de Pieter zich weer eens van zijn beste zijde heeft getoond: reactionair rechts dus! Hij is nog eens uit de bol gegaan, dit keer wellicht in nuchtere toestand, toen hij op de terugweg van Afghanistan over zijn toeren ging omdat er zich vertragingen voordeden. Groot lawijt, klein verstand en een kort lontje, maar dat wisten we al...

... staan er al 3 Belgen in een tennisfinale!
Daar gaan we weer: binnen de kortste keren ligt het land opnieuw plat als Justine en Kim, maar deze keer ook Wickie Wickmayer - zolang we weten waar ze is, elkaar gaan bekampen in de Grand Slam-tornooien. Binnenkort staat de Australian Open al op het programma en moet wie kan alvast een snipperdag plannen, met bouwverlet gaan of rekenen op een spoorstaking...

... heb ik al een favoriete "tune" ontdekt!
Bij de promotietrailer van de Canvascollectie 2010 loopt naar mijn mening een zinneprikkelend muziekje. Het klonk mij niet onbekend in de oren, maar toch kwam er wat Google-werk bij te pas om te ontdekken dat het om een australische groep gaat:
The Temper Trap en hun nieuwste single Sweet Disposition.
Voor mij alleszins een topper, en de rest van hun discografie mag er ook zijn. Ik blijf hen volgen...

Marco Polo

Geen opmerkingen: