14 januari 2010

Iedereen op de afspraak...

Gisteravond stond een door Bram georganiseerde "buitenlandse" basketbaluitstap op het programma.
In het kader van de Women's FIBA Euroligue speelde Salamanca op het terrein van Villeneuve d'Ascq. De Mondt Junior had een reisbus gecharterd én gevuld met boezem- en andere vrienden en dito -dinnen, buren en kennissen uit de basketwereld, collega's en familieleden uit verschillende takken van onze stamboom. Aangestoken door dat supportersenthousiasme waren er nog velen met eigen vervoer vanuit diverse uithoeken van ons landje naar de omgeving van het Noordfranse Rijsel getrokken om zich te meten met Les Z'Hurlants, de supportersschare van Villeneuve.

Samen met een vijftal Salamantese diehard's vormden we er een heuse spionkop: de Marea Azul op verplaatsing, een verlengstuk van het strafste supporterslegioen uit het Spaanse damesbasket. De supporters waren er, de ploeg was er en diegene waar al die mensen speciaal voor gekomen waren was er ook, en hoe...?
Anke schudde als in haar beste dagen een indrukwekkende 8 op 11 uit haar driepunterpols en leverde onder het oog van haar fans een schitterende prestatie af . Salamanca beheerste de wedstrijd van begin tot einde, zodat de coach vroegtijdig al zijn starters rust kon gunnen. Dat was echter zonder de Belgische fans gerekend: een aanhoudend spreekkoor dwong hem er omzeggens toe om "ons klein" in de laatste drie minuten toch maar weer het parket op te sturen. Eindstand: 72 - 97, en een welverdiende overwinning voor Halcon Avenida. Tussen de de-briefing, douche en pers- verplichtingen door maakte Anke ruim tijd voor een meeting met de aanwezige vrienden en fans en kon iedereen mee op de foto.
Een rustige terugreis sloot de lange avond af.
Iedereen moe, maar ook heel content!
Onze volgende afspraak met "dé ploeg" is nu zaterdag voor een thuiswedstrijd in de Spaanse competitie tegen het gelijk- gerangschikte Rivas Ecopolis: dat zou een topper moeten worden!
Hopelijk weer met àlle partijen op de afspraak...

Marco Polo

2 opmerkingen:

red fugitive plentitude zei

Die'beste dagen' van Anke zijn echt nog niet voorbij, dat hebben we wel met eigen ogen gezien.Supporter ginder maar voor 3 en je weet: zondag vanaf 14:00 free drink at LYRA!!! Breng diè Swa maar mee;-).

spaghetti zei

Een prachtig resultaat en naar ik verneem voornamelijk het werk van Anke!