12 januari 2010

Zatte vogels...

Tijdens het voorbije weekend en de daarop aansluitende dagen is mijn aandacht vooral gewekt door de thema-verslaggeving in onze vaderlandse pers over de steeds verder oprukkende dronkenschap bij vogels. Zo noemt men tenminste de vorm van zoutintoxicatie met een daaraan gekoppeld loom, onevenwichtig en schijnbaar dronken gedragspatroon als gevolg van het drinken van door strooizout veroorzaakt pekelwater.

De beestjes zitten er inderdaad wat bezopen bij en reageren niet of heel traag. Zelfs fluiten doen ze niet meer, maar dat komt wel weer in orde volgens Jan De Wilde.

Wie er wel naar kan fluiten is Niels Albert, die tijdens het BK veldrijden in Oostmalle onderuit werd gehaald door een zatte westvlaamse vogel die voor het eerst naar een cyclocross ging kijken. Geen pekelwater voor Patrick B., maar waarschijnlijk teveel van de vlakbij gebrouwen Westmalse Trappist.

Hij moet volgende keer maar weer gewoon naar het voetbal gaan, daar zijn de hekkens sterk genoeg om zatlappen tegen te houden...
De derde zatte vogel die aan bod kwam was een Homo Politicus. Neen, dit keer gaat het niet over Crembo maar over de in Wallonië wereldberoemde Michel "papa" Daerden. Deze flierefluiter was nog eens op z'n best tijdens een vragenuurtje in de senaat toen hij zijn "witboek" over de pensioenhervorming kwam voorleggen. Wietboek...!

Dit heeft ervoor gezorgd dat hij na zijn YouTube-bekendheid van vorige zomer nu zelfs op BBC1 in de volle aandacht kwam. Leterme zal werk hebben om hem in 't gareel te houden.

Marco Polo

1 opmerking:

spaghetti zei

Goed gezegd Marco.
In je fotomontage lijkt papa Daerden een beetje op "Birds"-Hitchcock maar dan met een klein pietje.